Logo Baiculescu-13
Search
Close this search box.

Soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproximativ 400.000 Euro, obținută de Băiculescu & Asociații.

Băiculescu & Asociații, firmă specializată în dreptul penal care vizează în principal infracțiuni economice și de corupție, a obținut recent o soluție de clasare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro, în care au fost cercetate 8 societăți comerciale din România și UE.

Dosarul s-a aflat în atenția organelor de cercetare penală timp de peste 7 ani, perioadă în care echipa de avocați coordonată de Vasile Băiculescu (Managing Partner) și Alexandru Constantinescu (Managing Associate) a susținut și a făcut toate demersurile pentru a demonstra că produsele achiziționate și revândute de clientul asistat au existat și au fost livrate, chiar dacă exista suspiciunea că sursa de proveniență a acestora ar fi fost diferită față de cea indicată în conținutul facturilor fiscale.

În final, anchetatorii au îmbrățișat opinia susținută de avocați, potrivit careia în cauză nu au existat probe certe care să stabilească fără echivoc că operațiunile economice ar fi fost fictive. De menționat este și faptul că verificările în amonte efectuate cu privire la comportamentul fiscal al furnizorilor și faptul că aceștia au declarat livrări de bunuri către firma în cauză, nu au fost suficiente pentru a determina caracterul fictiv al relațiilor comerciale.

„Rezultatul pozitiv al acestui dosar subliniază angajamentul nostru față de respectarea principiilor legale și demonstrarea transparenței în exercitarea dreptului la apărare. Echipa Băiculescu și Asociații rămâne dedicată furnizării de servicii juridice de înaltă calitate”, a declarat pentru BizLawyer Vasile Băiculescu.

 

Organele de urmărire penală au ajuns la concluzia că suspectul nu poate fi acuzat de rea credință în condițiile în care a fost stabilit în mod cert faptul că bunurile au existat în materialitatea lor și nu s-a putut stabili cu exactitate că identitatea furnizorilor ar fi alta.

„Pe parcursul celor peste 7 ani de durată a dosarului, echipa noastră a gestionat cu profesionalism și tenacitate toate aspectele delicate ale anchetei. Misiunea noastră a fost de a demonstra cu certitudine că produsele achiziționate și revândute de către clientul nostru au fost reale și au fost livrate conform prevederilor contractuale”, a adăugat Alexandru Constantinescu.